Diefstal

Introductie

Is er een verdenking van het plegen van diefstal? Ondanks dat de meeste diefstallen relatief lichte delicten zijn kunnen de gevolgen van een veroordeling ernstig voor u zijn. Zo kunt u een gevangenisstraf worden opgelegd en krijgt u een aantekening in het justitieel documentatiesysteem. De advocaten bij ons op kantoor zijn gespecialiseerd in het behandelen van diefstalzaken en zorgen ervoor dat u zo goed mogelijk verdedigd wordt. Bovendien werken onze advocaten ook op basis van een toevoeging. Zoek daarom zo snel mogelijk contact en kijk wat zij voor u kunnen betekenen!

Kom in actie!

Heeft u een dagvaarding ontvangen, moet u op verhoor komen, of heeft u te maken met politie of justitie? Bel ons voor een gratis intake! Wij helpen u altijd.
Bel:
088 – 374 79 91

Wanneer is er sprake van diefstal?

In artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht is het stelen van goederen strafbaar gesteld. Er is juridisch gezien sprake van diefstal wanneer u opzettelijk een goed dat niet van u is wegneemt.

Wat voor straf staat er op diefstal?

In beginsel kan voor diefstal een gevangenisstraf van ten hoogste 4 jaren worden opgelegd en/of een boete van 20.500 euro.
In het Nederlandse strafrecht kunnen echter hogere straffen worden opgelegd wanneer er sprake is van de omstandigheden die zijn vastgelegd in de artikelen 311 en 312 van het Wetboek van Strafrecht. Voorbeelden van zulke omstandigheden zijn nachtelijke diefstal op een privéterrein, diefstal met meerdere personen, diefstal waarbij is ingebroken, gewelddadige diefstal en diefstal bij rampen.

Hoe verloopt de procedure in het geval van diefstal?

Als er sprake is van diefstal zal u vroeg of laat door de politie worden verhoord over uw betrokkenheid hierbij. Het is raadzaam om op dat moment al contact te zoeken met een advocaat. Die kan op dat moment al snel een inschatting maken van uw zaak en u adviseren over wat u het beste kunt doen op dat moment. Bovendien kan hij ook bij het verhoor aanwezig zijn.

Mocht u na het verhoor nog steeds als verdachte worden aangemerkt, zal er later een zitting volgen. Op de zitting zal de rechter beoordelen of u zich schuldig hebt gemaakt aan diefstal. Als de rechter u schuldig acht, zal hij ook bepalen welke straf aan u opgelegd zal worden.

Wat kunnen onze advocaten voor u doen?

Onze strafrechtadvocaten zijn specialisten op het gebied van diefstal. Door de jaren heen hebben zij talloze diefstalzaken behandeld. Daardoor weten zij exact hoe zij u het beste kunnen bijstaan zowel voor, tijdens, als na de zitting. Het is belangrijk om in zo’n vroeg mogelijk stadium contact te zoeken met onze advocaten. U behoedt zich zo voor fouten in het begin van het proces. Bovendien kan de advocaat uw zaak goed onderzoeken, wat de kansen op een goed resultaat aanzienlijk vergroot.

Doordat wij meerdere kantoren verspreid over Nederland hebben, kunnen wij in heel Nederland u verdedigen. Wij kunnen overal in Nederland op tijd ter plaatsen zijn om de verdediging op ons te nemen.

Neem contact met onze advocaten

Bent u verdacht van het plegen van een diefstal? Heeft de politie u opgeroepen voor een verhoor? Of moet u zelfs al op een zitting verschijnen bij de politierechter? Onze strafrechtadvocaten zorgen voor de beste verdediging in het geval van diefstal. Zoek daarom zo snel mogelijk contact en kijk wat wij voor u kunnen betekenen.

U kunt ons bereiken door een webformulier op onze website in te vullen of door ons te bellen. Er zijn 7 dagen per week specialisten bij ons op kantoor aanwezig. Zij zullen ervoor zorgen dat u binnen 24 uur een advocaat heeft die u bijstaat!


Tel: 088 - 374 79 91
Whatsapp: 06 - 497 706 75

Contact

Heeft u te maken met politie of justitie? Neem contact op met onze juridische intakebalie die 7 dagen per week voor jou klaar staat. Wij behandelen uw vraag binnen 1 werkdag zodat u gelijk weet wat u te wachten staat!

 088 - 374 79 91  06 - 497 706 75

Advocaten

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.


Over ons

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.
Winkeldiefstal

Winkeldiefstal

Meer
Mishandeling

Mishandeling

Meer
Fraude

Fraude

Meer
Drugshandel

Drugshandel

Meer
Huiselijk geweld

Huiselijk geweld

Meer
Smaad

Smaad

Meer
Hennepkwekerij

Hennepkwekerij

Meer
Diefstal

Diefstal

Meer
Oplichting

Oplichting

Meer
Openbare orde

Openbare orde

Meer
Heling

Heling

Meer

Staat uw situatie hier niet tussen? Geen probleem, wij helpen u in elke strafrecht situatie.

Juridische hulp in drie simpele stappen

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter zodat wij zo spoedig mogelijk met u in contact kunnen komen. Dit is 100% vertrouwelijk.

Contact met de intakebalie

Contact met de intakebalie

U wordt teruggebeld door een jurist van onze intakebalie die samen met u volledig vertrouwelijk uw zaak doorneemt.

De beste bijstand in uw zaak

De beste bijstand in uw zaak

Als het nodig is helpen onze strafrecht advocaten u door de procedure, ook pro deo.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Stel uw vraag aan een van onze strafrecht specialisten. Wij beoordelen graag vrijblijvend uw zaak en geven u een eerste advies.
  Lees onze privacy statement

  Contact

  Advocaat-politierechterzaken.nl

  Tel: 088 - 374 79 91
  Whatsapp: 06 - 497 706 75

  Openingstijden
  Maandag – donderdag 08:00 – 20:00 uur
  Vrijdag 08:00 – 16:00 uur
  Zaterdag – zondag 12:00 – 16:00 uur

  Lidmaatschappen