Heling

Introductie

Wordt u van heling verdacht? Het kopen van gestolen goederen is ook een strafbaar feit. Een veroordeling van heling kan ervoor zorgen dat u in de gevangenis terecht komt en een aantekening op uw strafblad. Onze strafrechtadvocaten zijn ervaren met heling zaken en zorgen voor de beste verdediging. Het is bovendien mogelijk dat zij u bijstaan op pro-deo basis.

Kom in actie!

Heeft u een dagvaarding ontvangen, moet u op verhoor komen, of heeft u te maken met politie of justitie? Bel ons voor een gratis intake! Wij helpen u altijd.
Bel:
088 – 374 79 91

Wanneer is er sprake van heling?

Heling is strafbaar gesteld in de artikelen 416 en 417 van het Wetboek van Strafrecht. In deze artikelen is bepaald men zich schuldig maakt aan heling als iemand een goed heeft, krijgt of overdraagt waarvan hij wist of redelijkerwijs moest vermoeden dat het gestolen was. Daarbij maakt het voor de wet dus niet uit of u daadwerkelijk op de hoogte was of het goed gestolen was. Als u uit de omstandigheden had moeten begrijpen dat dit goed weleens gestolen zou kunnen zijn, en u het alsnog koopt, maakt u zich alsnog schuldig aan heling.

Welke straffen staan er op heling?

Voor het schuldig zijn aan heling maakt het niet uit of u daadwerkelijk op de hoogte was dat het goed gestolen was. Het maakt echter wel een verschil in de maximum straf die u kunt krijgen voor het plegen van heling.

Als er sprake is van opzetheling, waarbij u dus op de hoogte was dat het goed gestolen was, kunt u maximaal een gevangenisstraf van 4 jaar krijgen en/of een geldboete ter hoogte van 82.000 euro. Maakt u hier echter een gewoonte van, dan wordt de maximum gevangenisstraf verhoogd tot 6 jaar.

Wanneer er sprake is van schuldheling, waarbij u dus had moeten weten dat het goed gestolen was, kan aan u maximaal een gevangenisstraf van 1 jaar en/of een geldboete ter hoogte van 82.000 euro worden opgelegd.

Hoe verloopt de procedure in het geval van heling

Wanneer u ervan wordt verdacht heling te hebben gepleegd zal u op enig moment worden verhoord door de politie. Het is raadzaam om al voor het eerste verhoor contact te hebben gezocht met een advocaat. Die zorgt ervoor dat u goed weet wat u wel en niet moet doen. Bovendien mag een advocaat tegenwoordig ook aanwezig zijn bij het verhoor. De advocaat staat u en dan bij en let erop dat de politie niet haar boekje te buiten gaat.

Als het OM u na het verhoor nog steeds als verdachte ziet, dan zal er later een zitting volgen bij de rechter. Op de zitting zal de rechter onderzoeken of hij ervan overtuigd is dat u zich schuldig heeft gemaakt aan heling op basis van het bewijs. Indien dat het geval is zal u ook een straf worden opgelegd.

Wat kunnen onze advocaten voor u doen?

Ons kantoor is gespecialiseerd in het behandelen van strafzaken. Doordat wij dit al jaren doen hebben wij veel ervaring in het strafrecht en kunnen wij ook zo goed mogelijk bijstaan zowel voor, tijdens, als na de zitting bij de politierechter. Wij raden het altijd aan om zo snel mogelijk met onze advocaten in contact te komen wanneer u verdacht wordt van heling. Onze advocaten kunnen u dan het beste adviseren en zich zo goed mogelijk in uw zaak verdiepen. Dit vergroot de kans op een goede afloop.

Ons kantoor beschikt over meerdere locaties in Nederland. Hierdoor kunnen wij overal snel ter plaatsen zijn om de verdediging op ons te nemen.

Neem contact met onze advocaten

Wordt ervan verdacht heling te hebben gepleegd? Bent u zojuist opgeroepen om verhoord te worden door de politie? Of heeft u een dagvaarding ontvangen voor een zitting bij de Rechtbank? Ons kantoor beschikt over de strafrechtspecialist die u zo goed mogelijk bijstaat in uw zaak. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met ons kantoor!

U kunt ons bereiken door een webformulier op onze website in te vullen of door ons te bellen. Er zijn 7 dagen per week specialisten bij ons op kantoor aanwezig. Zij zullen ervoor zorgen dat u binnen 24 uur een advocaat heeft die u bijstaat!


Tel: 088 - 374 79 91
Whatsapp: 06 - 497 706 75

Contact

Heeft u te maken met politie of justitie? Neem contact op met onze juridische intakebalie die 7 dagen per week voor jou klaar staat. Wij behandelen uw vraag binnen 1 werkdag zodat u gelijk weet wat u te wachten staat!

 088 - 374 79 91  06 - 497 706 75

Advocaten

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.


Over ons

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.
Winkeldiefstal

Winkeldiefstal

Meer
Mishandeling

Mishandeling

Meer
Fraude

Fraude

Meer
Drugshandel

Drugshandel

Meer
Huiselijk geweld

Huiselijk geweld

Meer
Smaad

Smaad

Meer
Hennepkwekerij

Hennepkwekerij

Meer
Diefstal

Diefstal

Meer
Oplichting

Oplichting

Meer
Openbare orde

Openbare orde

Meer
Heling

Heling

Meer

Staat uw situatie hier niet tussen? Geen probleem, wij helpen u in elke strafrecht situatie.

Juridische hulp in drie simpele stappen

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter zodat wij zo spoedig mogelijk met u in contact kunnen komen. Dit is 100% vertrouwelijk.

Contact met de intakebalie

Contact met de intakebalie

U wordt teruggebeld door een jurist van onze intakebalie die samen met u volledig vertrouwelijk uw zaak doorneemt.

De beste bijstand in uw zaak

De beste bijstand in uw zaak

Als het nodig is helpen onze strafrecht advocaten u door de procedure, ook pro deo.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Stel uw vraag aan een van onze strafrecht specialisten. Wij beoordelen graag vrijblijvend uw zaak en geven u een eerste advies.
  Lees onze privacy statement

  Contact

  Advocaat-politierechterzaken.nl

  Tel: 088 - 374 79 91
  Whatsapp: 06 - 497 706 75

  Openingstijden
  Maandag – donderdag 08:00 – 20:00 uur
  Vrijdag 08:00 – 16:00 uur
  Zaterdag – zondag 12:00 – 16:00 uur

  Lidmaatschappen