Hennepkwekerij

Introductie

Bent u verdachte van het opzetten, onderhouden of beheren van een hennepkwekerij? Of wordt u verdacht van bedrijfsmatige hennepteelt? Een veroordeling in verband met betrokkenheid bij een hennepkwekerij kan leiden tot hoe straffen. Ons kantoor is gespecialiseerd in het strafzaken en zorgt ervoor dat u zo goed mogelijk wordt bijgestaan in uw zaak. Wij bekijken ook altijd de mogelijkheid om u bij te staan op basis van een toevoeging. Zoek daarom snel mogelijk contact met ons kantoor!

Kom in actie!

Heeft u een dagvaarding ontvangen, moet u op verhoor komen, of heeft u te maken met politie of justitie? Bel ons voor een gratis intake! Wij helpen u altijd.
Bel:
088 – 374 79 91

Wanneer is er sprake van hennepkwekerij?

Een belangrijk onderscheid dat gemaakt moet worden is het verschil tussen privé en bedrijfsmatige hennepteelt. Het is verboden in Nederland om hennep te telen. Er is echter geen actief opsporingsbeleid indien er sprake is van minder dan 6 planten. In dat geval wordt er aangenomen dat de planten zijn geteeld voor privegebruik. De planten worden inbeslaggenomen en vernietigd, maar er zal geen strafrechtelijke vervolging komen.

Indien er sprake is van meer dan 5 planten dan is aannemelijk dat er sprake is van bedrijfsmatige hennepteelt. Daarbij zal bij de bepaling of er sprake is van een bedrijfsmatige hennepteelt ook gekeken worden naar de schaalgrootte en professionaliteit van de kwekerij. Wanneer het OM overtuigd is dat er sprake is van een bedrijfsmatige hennepkweek zal er ook tot strafrechtrelijke vervolging worden overgegaan.

Wat voor straf kunt u krijgen voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij?

De straffen die worden opgelegd wegens betrokkenheid bij hennepteelt zullen veelal bestaan uit een geldboete in combinatie met een werkstraf. Slechts bij grootschalige hennepkwekerijen zal er een gevangenissstraf worden opgelegd.

Desalniettemin zijn de gevolgen van een veroordeling wegens betrokkenheid bij een hennepkwekerij groot. Zo moet bijvoorbeeld, naast de geldboete en de werkstraf, het verdiende geld met de hennepteelt worden terugbetaald en zal ook de afgetapte stroom in rekening worden gebracht. Hierdoor ondervinden veel betrokkenen grote problemen bij een veroordeling.

Hoe verloopt de procedure in het geval van betrokkenheid bij een hennepkwekerij?

Als u verdacht wordt van het betrokken zijn bij een hennepkwekerij zal u eerst worden verhoord door de politie. Het is belangrijk om op dat moment al contact te zoeken met een strafrechtadvocaat. De betrokkenheid van een advocaat vroeg in het proces zorgt ervoor dat u geen fouten maakt die u later niet meer kunt het herstellen.

Indien u na het verhoor nog steeds als verdachte wordt gezien, dan zal u gedagvaard worden om bij de politierechter te verschijnen op de zitting. Daar zal de rechter beoordelen of u betrokken bent geweest bij de hennepkwekerij. De rechter zal ook beoordelen of u een straf opgelegd zal worden, en zo ja welke straf dat is.

Wat kunnen onze advocaten voor u doen?

De advocaten bij ons op kantoor zijn gespecialiseerd in het strafrecht. Daardoor hebben zij de afgelopen jaren ervaring veel ervaring en expertise opgebouwd in zaken omtrent hennepkwekerijen. Door hun specialisatie weten zij precies hoe zij u het beste bij kunnen staan voor, tijdens, of na de zitting bij de politierechter. Daarbij is het zeer belangrijk in zo’n vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met ons kantoor. Doordat de advocaten zich dan zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op uw zaak, is de kans op een goed resultaat op die manier ook het grootste.

Ons kantoor beschikt over meerdere locaties verspreid over Nederland. Hierdoor kunnen wij overal in Nederland de verdediging op ons nemen met een advocaat bij u uit de buurt.

Neem contact met onze advocaten

Bent u verdachte in een zaak over betrokkenheid bij een hennepkwekerij? Bent u opgeroepen voor verhoor? Of bent u al gedagvaard om bij de politierechter verschijnen?
Onze advocaten beschikken over de ervaring en kennis om u in dat geval zo goed mogelijk te verdedigen. Kom daarom zo snel mogelijk met ons kantoor en zorg dat een van onze advocaten u bijstaat.

U kunt ons bereiken door een webformulier op onze website in te vullen of door ons te bellen. Er zijn 7 dagen per week specialisten bij ons op kantoor aanwezig. Zij zullen ervoor zorgen dat u binnen 24 uur een advocaat heeft die u bijstaat!


Tel: 088 - 374 79 91
Whatsapp: 06 - 497 706 75

Contact

Heeft u te maken met politie of justitie? Neem contact op met onze juridische intakebalie die 7 dagen per week voor jou klaar staat. Wij behandelen uw vraag binnen 1 werkdag zodat u gelijk weet wat u te wachten staat!

 088 - 374 79 91  06 - 497 706 75

Advocaten

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.


Over ons

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.
Winkeldiefstal

Winkeldiefstal

Meer
Mishandeling

Mishandeling

Meer
Fraude

Fraude

Meer
Drugshandel

Drugshandel

Meer
Huiselijk geweld

Huiselijk geweld

Meer
Smaad

Smaad

Meer
Hennepkwekerij

Hennepkwekerij

Meer
Diefstal

Diefstal

Meer
Oplichting

Oplichting

Meer
Openbare orde

Openbare orde

Meer
Heling

Heling

Meer

Staat uw situatie hier niet tussen? Geen probleem, wij helpen u in elke strafrecht situatie.

Juridische hulp in drie simpele stappen

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter zodat wij zo spoedig mogelijk met u in contact kunnen komen. Dit is 100% vertrouwelijk.

Contact met de intakebalie

Contact met de intakebalie

U wordt teruggebeld door een jurist van onze intakebalie die samen met u volledig vertrouwelijk uw zaak doorneemt.

De beste bijstand in uw zaak

De beste bijstand in uw zaak

Als het nodig is helpen onze strafrecht advocaten u door de procedure, ook pro deo.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Stel uw vraag aan een van onze strafrecht specialisten. Wij beoordelen graag vrijblijvend uw zaak en geven u een eerste advies.
  Lees onze privacy statement

  Contact

  Advocaat-politierechterzaken.nl

  Tel: 088 - 374 79 91
  Whatsapp: 06 - 497 706 75

  Openingstijden
  Maandag – donderdag 08:00 – 20:00 uur
  Vrijdag 08:00 – 16:00 uur
  Zaterdag – zondag 12:00 – 16:00 uur

  Lidmaatschappen