Huiselijk geweld

Introductie

Is er een verdenking dat u iemand in huiselijke kring heeft mishandeld, aangerand of bedreigd? Of bent u verdacht van misbruik of verwaarlozing in huiselijke kring? In dat geval valt u onder de categorie huiselijk geweld. Deze categorie wordt harder gestraft dan anders het geval is, waardoor de gevolgen voor u nog groter zijn dan normaal. De advocaten bij ons op kantoor hebben zeer veel verstand van zaken over huiselijk geweld en kunnen u zeer goed bijstaan in uw zaak. Bovendien beschikken wij ook over pro-deo advocaten die voor u aan de slag kunnen. Belt of mailt u daarom direct met ons om ervoor te zorgen dat u wordt bijgestaan door een specialist op dit gebied.

Kom in actie!

Heeft u een dagvaarding ontvangen, moet u op verhoor komen, of heeft u te maken met politie of justitie? Bel ons voor een gratis intake! Wij helpen u altijd.
Bel:
088 – 374 79 91

Wanneer is er sprake van huiselijk geweld?

Huiselijk geweld is niet een bepaalde handeling zelf die strafbaar is gesteld in het Wetboek van Strafrecht. Er is in beginsel geen verschil tussen een normale mishandeling of mishandeling in huiselijke kring. Bovendien hoeft de mishandeling in huiselijke kring ook niet binnenshuis plaats te vinden. De term “huiselijke kring” duidt namelijk op de relatie die er tussen de dader en het slachtoffer bestaan.

In het Wetboek van Strafrecht is bepaald dat de personen in de “huiselijke kring” de vader, moeder, kind, partner of echtgenoot kunnen zijn.

Wat voor straf staat er op het plegen van huiselijk geweld?

De straffen die gelden in het geval van huiselijk geweld zijn ook niet los opgenomen in de wet. Het kan bijvoorbeeld gaan om bedreiging, aanranding of mishandeling. In de wet is bepaald dat alle maximum gevangenisstraffen voor die strafbare feiten met een derde kunnen worden verhoogd als er sprake is van huiselijk geweld.

Volgens de wet wordt een normale mishandeling bijvoorbeeld gestraft met een maximale gevangenisstraf van 4 jaar of een boete van 20.500 euro. Als er sprake is van mishandeling in de huiselijke kring zal de maximale gevangenisstraf dus met een derde verhoogd kunnen worden. Er geldt dan een maximum gevangenisstraf van 5 jaar en 4 maanden en/of een boete van 20.500 euro.

Hoe verloopt de procedure in het geval van huiselijk geweld?

Als er sprake is van een verdenking van huiselijk geweld zal u door de politie worden verhoord. Bovendien wordt wanneer er kinderen in het spel zijn meestal contact gezocht met Jeugdzorg in het geval van huiselijk geweld. Belangrijk is om zo snel mogelijk contact te zoeken met een van onze advocaten. Door het inschakelen van een advocaat weet u vanaf het begin wat u beter wel en niet kunt doen. Dit kan u veel opleveren tijdens het strafproces.

In het geval dat het OM u na het verhoor u nog steeds verdenkt van geweld in huiselijke kring zal er later een zitting volgen. Op de zitting zal de rechter onderzoeken of er genoeg bewijs is om u te veroordelen voor huiselijk geweld. Als dat het geval is zal de rechter ook bepalen wat voor straf u opgelegd krijgt.

Wat kunnen onze advocaten voor u doen?

De advocaten bij ons op kantoor zijn stuk voor stuk gespecialiseerd in het strafrecht. Doordat zij veel ervaring hebben kunnen zij u het beste bijstaan in uw verdediging zowel voor, tijdens, of na uw zitting bij de politierechter. Daarbij weten wij dat hoe eerder u contact opneemt met een van onze advocaten, hoe beter zij zich kunnen voorbereiden op uw zaak.

Ons kantoor heeft meerdere locaties in Nederland. Hierdoor is er altijd een strafrechtadvocaat dichtbij en kunnen wij snel de verdediging voor u verzorgen.

Neem contact met onze advocaten

Verdenkt het OM u ervan huiselijk geweld te hebebn gepleegd? En wordt u daarom opgeroepen door de politie ter verhoor? Of bent u zelfs al opgeroepen om op de zitting te verschijnen? Onze advocaten zijn de strafrechtspecialisten die u bij kunnen staan in uw verdediging. Zoek daarom zo snel mogelijk contact met een van onze specialisten bij u in de regio!

U kunt ons bereiken door een webformulier op onze website in te vullen of door ons te bellen. Er zijn 7 dagen per week specialisten bij ons op kantoor aanwezig. Zij zullen ervoor zorgen dat u binnen 24 uur een advocaat heeft die u bijstaat!


Tel: 088 - 374 79 91
Whatsapp: 06 - 497 706 75

Contact

Heeft u te maken met politie of justitie? Neem contact op met onze juridische intakebalie die 7 dagen per week voor jou klaar staat. Wij behandelen uw vraag binnen 1 werkdag zodat u gelijk weet wat u te wachten staat!

 088 - 374 79 91  06 - 497 706 75

Advocaten

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.


Over ons

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.
Winkeldiefstal

Winkeldiefstal

Meer
Mishandeling

Mishandeling

Meer
Fraude

Fraude

Meer
Drugshandel

Drugshandel

Meer
Huiselijk geweld

Huiselijk geweld

Meer
Smaad

Smaad

Meer
Hennepkwekerij

Hennepkwekerij

Meer
Diefstal

Diefstal

Meer
Oplichting

Oplichting

Meer
Openbare orde

Openbare orde

Meer
Heling

Heling

Meer

Staat uw situatie hier niet tussen? Geen probleem, wij helpen u in elke strafrecht situatie.

Juridische hulp in drie simpele stappen

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter zodat wij zo spoedig mogelijk met u in contact kunnen komen. Dit is 100% vertrouwelijk.

Contact met de intakebalie

Contact met de intakebalie

U wordt teruggebeld door een jurist van onze intakebalie die samen met u volledig vertrouwelijk uw zaak doorneemt.

De beste bijstand in uw zaak

De beste bijstand in uw zaak

Als het nodig is helpen onze strafrecht advocaten u door de procedure, ook pro deo.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Stel uw vraag aan een van onze strafrecht specialisten. Wij beoordelen graag vrijblijvend uw zaak en geven u een eerste advies.
  Lees onze privacy statement

  Contact

  Advocaat-politierechterzaken.nl

  Tel: 088 - 374 79 91
  Whatsapp: 06 - 497 706 75

  Openingstijden
  Maandag – donderdag 08:00 – 20:00 uur
  Vrijdag 08:00 – 16:00 uur
  Zaterdag – zondag 12:00 – 16:00 uur

  Lidmaatschappen