Openbare orde

Misdrijven tegen de openbare orde

Is er een verdenking van een misdrijf tegen de openbare orde? Er zijn vele misdrijven die als misdrijf tegen de openbare orde worden beschouwd. Hierdoor kunnen de straffen die u krijgt wegens een misdrijf tegen de openbare orde ook hoog oplopen. De advocaten bij ons op kantoor zijn gespecialiseerd in het strafrecht. Zij zorgen ervoor dat u zo goed mogelijk wordt verdedigd in de strafzaak tegen u. Dat doen onze advocaten ook op pro deo basis. Zoek daarom zo snel mogelijk contact met onze strafrechtspecialisten!

Kom in actie!

Heeft u een dagvaarding ontvangen, moet u op verhoor komen, of heeft u te maken met politie of justitie? Bel ons voor een gratis intake! Wij helpen u altijd.
Bel:
088 – 374 79 91

Wanneer is er sprake misdrijven tegen de openbare orde?

Er is bij zeer uiteenlopende delicten sprake van misdrijven tegen de openbare orde. Om te worden aangemerkt als misdrijf tegen de openbare orde gaat het niet om de gedraging, maar om het feit dat daarvan last wordt ondervonden in het openbaar.
Voorbeeld van misdrijven tegen de openbare orde zijn vernieling, vechtpartijen, openbare dronkenschap, vandalisme, geluidsoverlast, potloodventen, stalking en huisvredebreuk.

Welke straffen staan er op misdrijven tegen de openbare orde?

Doordat er zoveel verschillende gedragingen onder misdrijven tegen de openbare orde vallen, zijn de straffen die daarop kunnen volgen ook zeer uiteenlopend. Voor de meeste misdrijven tegen de openbare orde zal er een geldboete worden opgelegd. Echter, het kan ook voorkomen dat er een werkstraf of gevangenisstraf wordt opgelegd. Belangrijk daarbij is dat het ook mogelijk is dat u een strafblad krijgt door het plegen van een misdrijf tegen de openbare orde.

Hoe verloopt de procedure in het geval van oplichting?

Bij een misdrijf tegen de openbare orde zal het vaak voorkomen dat u direct door de politie een geldboete krijgt of wordt meegenomen naar het bureau. Als u wordt meegenomen naar het politiebureau zal u daar ook verhoord worden. Daarbij is het zeer belangrijk om direct contact op te nemen met uw advocaat. Vaak wordt er in een eerste verhoor een verklaring afgelegd waar u de rest van de strafzaak zeer veel nadeel van ondervindt. Het inschakelen van een van onze advocaten zorgt ervoor dat dit voorkomen kan worden.

Mocht het OM u blijven verdenken van een misdrijf tegen de openbare orde, dan zal u worden opgeroepen om te verschijnen op de zitting bij de polititerechter. Daar zal de rechter onderzoeken of u veroordeeld kan worden voor een misdrijf tegen de openbare orde. Als de rechter van mening is dat u veroordeeld moet worden, zal de rechter ook bepalen welke straf er opgelegd moet worden.

Wat kunnen onze advocaten voor u doen?

De advocaten bij ons op kantoor zijn gespecialiseerd in het strafrecht. Zij beschikken over de kennis en expertise om u zo goed mogelijk bij te staan in uw strafzaak. Door hun ervaring behartigen zij uw belangen zo goed mogelijk zowel voor, tijdens, als na de zitting bij de politierechter. Het is zeer belangrijk om een advocaat zo vroeg mogelijk in het strafproces in te schakelen. De advocaat kan u dan zo goed mogelijk adviseren en zichzelf zo goed mogelijk verdiepen in uw zaak. Dit geeft de grootste kans op succes.

Ons kantoor heeft meerdere locaties verspreid over Nederland. Hierdoor kunnen wij landelijk opereren en overal snel ter plaatsen zijn met een advocaat bij u uit de regio.

Neem contact met onze advocaten

Wordt u verdacht van een misdrijf tegen de openbare orde? Bent u al opgeroepen voor verhoor? Of moet u zelfs al verschijnen op een zitting bij de politierechter? Onze advocaten zijn dé strafrechtspecialisten die u zo goed mogelijk zullen verdedigen. Zoek daarom zo snel mogelijk contact met een van onze advocaten!

U kunt ons bereiken door een webformulier op onze website in te vullen of door ons te bellen. Er zijn 7 dagen per week specialisten bij ons op kantoor aanwezig. Zij zullen ervoor zorgen dat u binnen 24 uur een advocaat heeft die u bijstaat!


Tel: 088 - 374 79 91
Whatsapp: 06 - 497 706 75

Contact

Heeft u te maken met politie of justitie? Neem contact op met onze juridische intakebalie die 7 dagen per week voor jou klaar staat. Wij behandelen uw vraag binnen 1 werkdag zodat u gelijk weet wat u te wachten staat!

 088 - 374 79 91  06 - 497 706 75

Advocaten

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.


Over ons

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.
Winkeldiefstal

Winkeldiefstal

Meer
Mishandeling

Mishandeling

Meer
Fraude

Fraude

Meer
Drugshandel

Drugshandel

Meer
Huiselijk geweld

Huiselijk geweld

Meer
Smaad

Smaad

Meer
Hennepkwekerij

Hennepkwekerij

Meer
Diefstal

Diefstal

Meer
Oplichting

Oplichting

Meer
Openbare orde

Openbare orde

Meer
Heling

Heling

Meer

Staat uw situatie hier niet tussen? Geen probleem, wij helpen u in elke strafrecht situatie.

Juridische hulp in drie simpele stappen

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter zodat wij zo spoedig mogelijk met u in contact kunnen komen. Dit is 100% vertrouwelijk.

Contact met de intakebalie

Contact met de intakebalie

U wordt teruggebeld door een jurist van onze intakebalie die samen met u volledig vertrouwelijk uw zaak doorneemt.

De beste bijstand in uw zaak

De beste bijstand in uw zaak

Als het nodig is helpen onze strafrecht advocaten u door de procedure, ook pro deo.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Stel uw vraag aan een van onze strafrecht specialisten. Wij beoordelen graag vrijblijvend uw zaak en geven u een eerste advies.
  Lees onze privacy statement

  Contact

  Advocaat-politierechterzaken.nl

  Tel: 088 - 374 79 91
  Whatsapp: 06 - 497 706 75

  Openingstijden
  Maandag – donderdag 08:00 – 20:00 uur
  Vrijdag 08:00 – 16:00 uur
  Zaterdag – zondag 12:00 – 16:00 uur

  Lidmaatschappen