Mishandeling

Introductie

Wordt u verdacht iemand mishandeld te hebben? Als u veroordeeld wordt voor het mishandelen van iemand kan dat een zware straf tot gevolg hebben. Onze advocaten zijn echte strafrechtspecialisten die u kunnen helpen om zo goed mogelijk uit deze situatie te komen. Bovendien hebben wij advocaten in ons netwerk die pro-deo voor u aan de slag gaan. Neem daarom snel contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen!

Kom in actie!

Heeft u een dagvaarding ontvangen, moet u op verhoor komen, of heeft u te maken met politie of justitie? Bel ons voor een gratis intake! Wij helpen u altijd.
Bel:
088 – 374 79 91

Wanneer is er sprake van mishandeling?

U wordt alleen gestraft als er juridische gezien sprake is van mishandeling. Dat is het geval als u opzettelijk iemand anders letsel aanbrengt. Dit staat in de artikelen 300 t/m 306 van het Wetboek van Strafrecht.

De wet kent verschillende soorten mishandeling, waar u ook allemaal een verschillende straf voor kunt krijgt. Er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen tussen normale en zware mishandeling, of u van tevoren al van plan was iemand te mishandelen, of u het alleen of met meerdere personen hebt gedaan en of de mishandeling iemands dood tot gevolg had.

Wat voor straf staat er op mishandeling?

De straf voor mishandeling hangt af van de omstandigheden en kan bestaan uit een gevangenisstraf, een boete of een combinatie van beide. In het Nederlandse strafrecht worden de maximale straffen bepaald in de wet. De politierechter bepaalt naar aanleiding van het onderzoek op de zitting welke straf wordt opgelegd. De straf die uiteindelijk wordt opgelegd kan lager zijn dan in het wetboek als maximumstraf wordt gegeven.

Een normale mishandeling wordt volgens de wet bijvoorbeeld maximaal gestraft met een gevangenisstraf van 4 jaar of een boete van 20.500 euro. De politierechter mag echter slechts een gevangenisstraf van een jaar opleggen.

Deze straf zal verhoogd kunnen worden als er sprake is van voorbedachte rade, groepsmishandeling of de dood van het slachtoffer. Dan komt uw zaak ook niet meer voor bij de politierechter, maar moet u voorkomen bij de meervoudige kamer. Er kan dan aan u een gevangenisstraf van 4 tot 12 jaar en/of een boete van maximaal 82.000 euro.

Hoe verloopt de procedure in het geval van mishandeling?

Als u verdacht wordt van mishandeling zal u vroeg of laat door de politie verhoord worden. Het is essentieel om in een vroeg stadium contact op te nemen met een advocaat. Dit kan u veel latere problemen voorkomen doordat u weet wat u beter wel en niet kunt doen.

Mocht het OM na afloop van het verhoor u nog steeds verdenken zal er later een zitting volgen bij de politierechter of de meervoudige kamer. Op de zitting zal de rechter onderzoek doen om te beslissen of hij voldoende overtuigd is of u iemand mishandeld hebt. De rechter zal dan ook beslissen wat voor straf u opgelegd zal krijgen.

Hopelijk beslist de rechter in uw voordeel en wordt u niet verder vervolgd door justitie. Indien u of het OM het niet eens is met de beslissing van de rechter kan later nog hoger beroep worden ingesteld. Lees hier meer over het hoger beroep. (tekst volgt later)

Wat kunnen onze advocaten voor u betekenen?

De advocaten in ons netwerk zijn allemaal specialisten op het gebied van strafrecht. Zij kunnen u zo goed mogelijk bijstaan zowel voor, tijdens als na de zitting bij de politierechter. Onze ervaring is dat het helpt om zo snel mogelijk een van onze advocaten in te schakelen, zodat zij zich zo goed mogelijk kunnen verdiepen in uw zaak.

Wij werken landelijk vanuit verschillende plaatsen in plaatsen in Nederland. Daardoor is er altijd een advocaat bij u in de buurt, zodat wij u zo snel mogelijk kunnen bijstaan.

Neem contact met onze advocaten

Wordt u verdacht van mishandeling? Bent u opgeroepen voor verhoor? Of moet u voorkomen bij de politierechter? Onze advocaten zorgen voor de best mogelijke verdediging. Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op!

U kunt ons bereiken door een webformulier op onze website in te vullen of door ons te bellen. Er zijn 7 dagen per week specialisten bij ons op kantoor aanwezig. Zij zullen ervoor zorgen dat u binnen 24 uur een advocaat heeft die u bijstaat!


Tel: 088 - 374 79 91
Whatsapp: 06 - 497 706 75

Contact

Heeft u te maken met politie of justitie? Neem contact op met onze juridische intakebalie die 7 dagen per week voor jou klaar staat. Wij behandelen uw vraag binnen 1 werkdag zodat u gelijk weet wat u te wachten staat!

 088 - 374 79 91  06 - 497 706 75

Advocaten

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.


Over ons

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.
Winkeldiefstal

Winkeldiefstal

Meer
Mishandeling

Mishandeling

Meer
Fraude

Fraude

Meer
Drugshandel

Drugshandel

Meer
Huiselijk geweld

Huiselijk geweld

Meer
Smaad

Smaad

Meer
Hennepkwekerij

Hennepkwekerij

Meer
Diefstal

Diefstal

Meer
Oplichting

Oplichting

Meer
Openbare orde

Openbare orde

Meer
Heling

Heling

Meer

Staat uw situatie hier niet tussen? Geen probleem, wij helpen u in elke strafrecht situatie.

Juridische hulp in drie simpele stappen

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter zodat wij zo spoedig mogelijk met u in contact kunnen komen. Dit is 100% vertrouwelijk.

Contact met de intakebalie

Contact met de intakebalie

U wordt teruggebeld door een jurist van onze intakebalie die samen met u volledig vertrouwelijk uw zaak doorneemt.

De beste bijstand in uw zaak

De beste bijstand in uw zaak

Als het nodig is helpen onze strafrecht advocaten u door de procedure, ook pro deo.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Stel uw vraag aan een van onze strafrecht specialisten. Wij beoordelen graag vrijblijvend uw zaak en geven u een eerste advies.
  Lees onze privacy statement

  Contact

  Advocaat-politierechterzaken.nl

  Tel: 088 - 374 79 91
  Whatsapp: 06 - 497 706 75

  Openingstijden
  Maandag – donderdag 08:00 – 20:00 uur
  Vrijdag 08:00 – 16:00 uur
  Zaterdag – zondag 12:00 – 16:00 uur

  Lidmaatschappen