Oplichting

Introductie

Verdenkt het OM u ervan dat u mensen heeft opgelicht? Als u veroordeeld wordt voor oplichting kan dit leiden tot een gevangenisstraf en/of een hoge geldboete. De advocaten bij ons op kantoor zijn specialisten op het gebied van strafrecht en kunnen u zo goed mogelijk bijstaan in uw zaak. Zorg er daarom voor dat u zo snel mogelijk met ons in contact komt en wij u kunnen helpen!

Kom in actie!

Heeft u een dagvaarding ontvangen, moet u op verhoor komen, of heeft u te maken met politie of justitie? Bel ons voor een gratis intake! Wij helpen u altijd.
Bel:
088 – 374 79 91

Wanneer is er sprake van oplichting?

Het oplichten van iemand is een vorm van bedrog. Dit is strafbaar gesteld in artikel 326 van het Wetboek van Strafrecht. Er is sprake van bedrog wanneer u door zaken anders voor te doen dan ze eigenlijk zijn voordeel haalt ten koste van iemand anders. Een aantal voorbeelden van bedrog zijn het sturen van spookfacturen, het oplichten van de verzekering, het oplichten via internet en het zogenaamde flessentrekkerij. Hierbij wordt wel gebruik gemaakt van een dienst, zoals tanken, maar wordt er vervolgens niet afgerekend.

Wat voor straffen staan er op oplichting?

Het oplichten van iemand anders wordt in het Nederlandse strafrecht hoog opgenomen. Wanneer er een veroordeling wegens oplichting volgt kan er een maximale gevangenisstraf van 4 jaar worden opgelegd. Daarbij kan daarnaast of in combinatie met een gevangenisstraf een geldboete worden opgelegd van maximaal 82.000 euro. Naast de strafrechtelijke vervolging zal u ook vaak nog een schadevergoeding aan het slachtoffer moeten betalen.
Bij de politierechter is de maximale gevangenisstraf echter beperkt tot maximaal 1 jaar.

Hoe verloopt de procedure in het geval van oplichting?

Indien u verdacht wordt van oplichting zal u vroeg of laat verhoord worden door de politie. Het is daarbij belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een van onze advocaten. Een specialist strafrecht kan u direct adviseren wat u beter wel en niet kunt doen in het gehele strafproces.

Als het OM na het verhoor u nog steeds als verdachte beschouwd, zal u na verloop van tijd gedagvaard worden om te verschijnen op de zitting bij de politerechter. Op de zitting zal de rechter onderzoeken of hij overtuigd is dat u schuldig bent aan oplichting. Daarnaast zal hij ook bepalen of er een straf opgelegd dient te worden en hoe hoog die straf moet zijn.

Wat kunnen onze advocaten voor u doen?

Bij ons op kantoor zijn alle advocaten gespecialiseerd in strafrechtzaken. Daardoor hebben zij bijzonder veel kennis opgedaan in zaken omtrent oplichting. Zij weten precies hoe zij de zaak het beste kunnen benaderen en staan u zo goed mogelijk bij zowel voor, tijdens, als na de zitting bij de politierechter. Essentieel is om zo tijdig mogelijk contact op te nemen met ons kantoor, zodat de advocaten zich vanaf het begin met uw zaak kunnen bemoeien. Onze ervaring is dat dit leidt tot de beste resultaten.

Wij hebben meerdere locaties verspreid over Nederland. Er is dus altijd een strafrechtadvocaat bij u in de buurt om de verdediging op zich te nemen.

Neem contact met onze advocaten

Wordt u verdacht van het oplichten van iemand? Heeft de politie u al opgeroepen voor verhoor? Of moet u zelfs al verschijnen op een zitting? De advocaten bij ons op kantoor zijn stuk voor stuk strafrechtspecialisten die ervoor zorgen dat u zo goed mogelijk verdedigd wordt. Neem daarom zo snel mogelijk contact met hen op en laat u daar hen verdedigen!

U kunt ons bereiken door een webformulier op onze website in te vullen of door ons te bellen. Er zijn 7 dagen per week specialisten bij ons op kantoor aanwezig. Zij zullen ervoor zorgen dat u binnen 24 uur een advocaat heeft die u bijstaat!


Tel: 088 - 374 79 91
Whatsapp: 06 - 497 706 75

Contact

Heeft u te maken met politie of justitie? Neem contact op met onze juridische intakebalie die 7 dagen per week voor jou klaar staat. Wij behandelen uw vraag binnen 1 werkdag zodat u gelijk weet wat u te wachten staat!

 088 - 374 79 91  06 - 497 706 75

Advocaten

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.


Over ons

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.
Winkeldiefstal

Winkeldiefstal

Meer
Mishandeling

Mishandeling

Meer
Fraude

Fraude

Meer
Drugshandel

Drugshandel

Meer
Huiselijk geweld

Huiselijk geweld

Meer
Smaad

Smaad

Meer
Hennepkwekerij

Hennepkwekerij

Meer
Diefstal

Diefstal

Meer
Oplichting

Oplichting

Meer
Openbare orde

Openbare orde

Meer
Heling

Heling

Meer

Staat uw situatie hier niet tussen? Geen probleem, wij helpen u in elke strafrecht situatie.

Juridische hulp in drie simpele stappen

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter zodat wij zo spoedig mogelijk met u in contact kunnen komen. Dit is 100% vertrouwelijk.

Contact met de intakebalie

Contact met de intakebalie

U wordt teruggebeld door een jurist van onze intakebalie die samen met u volledig vertrouwelijk uw zaak doorneemt.

De beste bijstand in uw zaak

De beste bijstand in uw zaak

Als het nodig is helpen onze strafrecht advocaten u door de procedure, ook pro deo.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Stel uw vraag aan een van onze strafrecht specialisten. Wij beoordelen graag vrijblijvend uw zaak en geven u een eerste advies.
  Lees onze privacy statement

  Contact

  Advocaat-politierechterzaken.nl

  Tel: 088 - 374 79 91
  Whatsapp: 06 - 497 706 75

  Openingstijden
  Maandag – donderdag 08:00 – 20:00 uur
  Vrijdag 08:00 – 16:00 uur
  Zaterdag – zondag 12:00 – 16:00 uur

  Lidmaatschappen