Winkeldiefstal

Introductie

Wordt u ervan verdacht een goed uit een winkel gestolen te hebben? Een veroordeling wegens diefstal kan ervoor zorgen dat u een hoge geldboete, werkstraf of zelfs een gevangenisstraf wordt opgelegd. Onze strafrechtadvocaten kunnen u zo goed mogelijk verdedigen in uw strafzaak. Daarbij werken onze advocaten ook op pro-deo basis. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met een van onze advocaten!

Kom in actie!

Heeft u een dagvaarding ontvangen, moet u op verhoor komen, of heeft u te maken met politie of justitie? Bel ons voor een gratis intake! Wij helpen u altijd.
Bel:
088 – 374 79 91

Wanneer is er sprake van winkeldiefstal?

Winkeldiefstal is juridisch gezien een specifieke soort van de normale diefstal. Diefstal is verboden gesteld in de artikelen 310, 311 en 312 van het Wetboek van Strafrecht.
Er is sprake van winkeldiefstal als er goederen weg worden genomen uit een winkel zonder te betalen. Bovendien bent u ook strafbaar wanneer niet uzelf, maar iemand anders voor u uit een winkel goederen steelt.

Wat voor straf staat er op winkeldiefstal?

Voor een winkeldiefstal kan maximaal een gevangenisstraf van 4 jaren worden opgelegd en/of een boete van 20.500 euro. Het is ook mogelijk om een werkstraf opgelegd te krijgen.
De rechter zal bovendien een hogere straf opleggen indien u al eerder met justitie in aanraking bent gekomen.

Hoe verloopt de procedure in het geval van diefstal?

Wanneer er sprake is van een winkeldiefstal zal de politie eerst verdachten gaan verhoren. Belangrijk is om op dat moment al een advocaat in te schakelen. Een advocaat is ervaren in dit soort situaties en zorgt ervoor dat u geen dingen doet waar u later spijt van zult krijgen. Daarbij kan een advocaat u ook bijstaan bij het verhoor.

Als het OM u na het verhoor nog steeds verdenkt, dan wordt u later opgeroepen om op de zitting bij de politierechter te verschijnen. De rechter zal op de zitting bepalen of u zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal. Bovendien zal hij bepalen welke straf er opgelegd wordt. Als er sprake is van diefstal zal u vroeg of laat door de politie worden verhoord over uw betrokkenheid hierbij.

Wat kunnen onze advocaten voor u doen?

Ons kantoor is gespecialiseerd in het strafzaken. De advocaten bij ons op kantoor hebben al veel verdachten van winkeldiefstallen bijgestaan. Daardoor weten wij zij goed hoe zij uw belangen het beste kunnen behartigen tijdens het strafproces. Wij raden verdachten altijd aan om zo snel mogelijk contact met ons te zoeken. Doordat de advocaat zich al vroeg in het proces buigt over uw zaak weet hij precies wat er in uw zaak speelt en kan hij zich zo goed mogelijk voorbereiden op uw zitting. Dit verhoogt de kansen op een goede afloop.

Doordat wij beschikken over meerdere locaties in Nederland kunnen wij overal snel ter plaatsen zijn. Wij hebben een landelijke dekking en kunnen u overal in Nederland verdedigen.

Neem contact met onze advocaten

Wordt u ervan verdacht een winkeldiefstal te hebben gepleegd? Moet u voor een verhoor komen op het politiebureau? Of heeft u al een dagvaarding ontvangen om op de zitting te verschijnen? Wij beschikken over de kennis en expertise om u zo goed mogelijk bij te staan in uw strafzaak. Neem daarom zo snel mogelijk contact op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

U kunt ons bereiken door een webformulier op onze website in te vullen of door ons te bellen. Er zijn 7 dagen per week specialisten bij ons op kantoor aanwezig. Zij zullen ervoor zorgen dat u binnen 24 uur een advocaat heeft die u bijstaat!


Tel: 088 - 374 79 91
Whatsapp: 06 - 497 706 75

Contact

Heeft u te maken met politie of justitie? Neem contact op met onze juridische intakebalie die 7 dagen per week voor jou klaar staat. Wij behandelen uw vraag binnen 1 werkdag zodat u gelijk weet wat u te wachten staat!

 088 - 374 79 91  06 - 497 706 75

Advocaten

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.


Over ons

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij hebben meerdere advocaten klaar staan, elk gespecialiseerd in strafzaken.
Winkeldiefstal

Winkeldiefstal

Meer
Mishandeling

Mishandeling

Meer
Fraude

Fraude

Meer
Drugshandel

Drugshandel

Meer
Huiselijk geweld

Huiselijk geweld

Meer
Smaad

Smaad

Meer
Hennepkwekerij

Hennepkwekerij

Meer
Diefstal

Diefstal

Meer
Oplichting

Oplichting

Meer
Openbare orde

Openbare orde

Meer
Heling

Heling

Meer

Staat uw situatie hier niet tussen? Geen probleem, wij helpen u in elke strafrecht situatie.

Juridische hulp in drie simpele stappen

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter

Laat uw gegevens achter zodat wij zo spoedig mogelijk met u in contact kunnen komen. Dit is 100% vertrouwelijk.

Contact met de intakebalie

Contact met de intakebalie

U wordt teruggebeld door een jurist van onze intakebalie die samen met u volledig vertrouwelijk uw zaak doorneemt.

De beste bijstand in uw zaak

De beste bijstand in uw zaak

Als het nodig is helpen onze strafrecht advocaten u door de procedure, ook pro deo.

Stel uw vraag aan onze specialisten

Stel uw vraag aan een van onze strafrecht specialisten. Wij beoordelen graag vrijblijvend uw zaak en geven u een eerste advies.
  Lees onze privacy statement

  Contact

  Advocaat-politierechterzaken.nl

  Tel: 088 - 374 79 91
  Whatsapp: 06 - 497 706 75

  Openingstijden
  Maandag – donderdag 08:00 – 20:00 uur
  Vrijdag 08:00 – 16:00 uur
  Zaterdag – zondag 12:00 – 16:00 uur

  Lidmaatschappen